För några år sedan skulle jag aldrig ha trott att jag skulle se framemot min nästa löprunda. Nu har jag som mål att springa 1000 km under året och då mest ute i skogen längs med stigar. När jag springer ute i naturen känns det som ett videospel där jag måste hoppa över rötter och stenar och ducka under grenarna för att samla poäng. Det är en ”snabb fix” för att ladda om min hjärna och kropp, så att jag orkar bättre i vardagen och känner mig närvarande. Strömmen av tankar blir också annorlunda då man springer, tanken löper liksom bättre och klarare. Det kan oftast kännas lite jobbigt att fara ut, men redan efter några hundra meter är man glad att man orkade klä på sig joggingskorna. 
 

Jag rekommenderar varmt för alla att testa stiglöpning, du behöver endast ett par löparskor och bekväma kläder att springa i. Det är också kul att följa med hur mycket man sprungit med t.ex. appen/programmet Strava, där man också kan peppa varandra att springa mer.

Hoppas att vi ses på stigarna!

 

<span style="\\&quot;font-size:" 11pt;="" font-family:="" arial;="" background-color:="" transparent;="" font-variant-ligatures:="" normal;="" font-variant-east-asian:="" font-variant-position:="" vertical-align:="" baseline;="" white-space:="" pre-wrap;\\"="">Ville Vuorelma