Utrustning

Följande utrustning får föreningens medlemmar låna gratis.

Från och med 2023 har vi uppdaterat vårt system och i fortsättningen kommer medlemmarna i vigu-rf att kunna reservera föreningens utrustning via Gutte Ahlroos: utrustningsansvarig utrustning@vigu.fi

Njut av era turer och posta gärna på  sociala media om era turer och tagga vigu rf samt använd hashtagen #vigurf.

Cumulus Vintersovsäck Excuistic 1400

Den här sjukt sköna vintersovsäcken klarar du av vilken vinterkyla som helst! Föreningen har sammanlagt fyra stycken sådana här i två olika storlekar, så grabba tag i din kompis och stick iväg ut på en härlig vintertur!

Utlåningsregler för sovsäcken finns här.

GoPro HERO 7

Föreviga dina häftigaste äventyr med en GoPro! Den här lilla manicken tål det mesta, så du kan ta med den nästan på vilken expedition som helst.

Utlåningsregler för GoPron finns här.

Garmin InReach Explorer

Råka inte ut för några svårigheter när du är ute i vildmarken! Ifall du vill vara på den säkra sidan och ha möjligheten att kunna kontakta omvärlden även utanför mobiltäckningen kan du låna föreningens Garmin InReach.

Utlåningsregler för InReachen finns här.

Lavinset: Transceiver, spade och sond

Ska du iväg på topptur vintertid? Kom ihåg att ta med dig rätt utrustning. Vigu rf:s lavinset innehåller Mammuts Barryvox-transceiver, 240cm:s sond och alugator ride-spade.

Utlåningsregler för lavinsetet finns här.

Isyxa, stegjärn och isklättringsskor

Isklättring är en kul sport, även om möjligheter för det inte finns så ofta. Föreningen har två isyxor och två par stegjärn att låna ut när du väl får chansen att klättra vintertid! Vi har även ett par isklättringsskor i storlek 37 att låna ut.

Utlåningsregler för isyxan finns här och för stegjärnen här.

Hilleberg Rogen 2 personer

Rogens rymlighet och självstagande konstruktion, samt den mycket låga vikten och komforten med två absider, tilltalar bland annat paddlare, vandrare och cyklister. Om man tänker lägga upp tältet trött och hungrig kan det vara bra att kolla den här videon vid ca. 3:05. Före äventyret.

Utlåningsregler för Hilleberg Rogen kommer snart.

Halti BigFun Pro 8

I det här tältet får även ett stort gäng plats! Upp till 8 personen kan sova i det. Tältet har två rum och ett rymligt utrymme mellan ”sovrummen”.

Utlåningsregler för Halti Bigfun Pro 8-tältet finns här.

Vaude Taurus UL 2 personer

Vaudes Taurus-tält är förvånans värt mycket tält på ett litet utrymme. Det kopplade inner- och yttertält gör det mycket enkelt att sätta upp tältet. Dessutom väger det bara 1,95 kg! Ut och njut! 

Utlåningsregler för Vaude Taurus 8-tältet finns här.

Helsport Patagonia 3 personer

Det ultimata expeditionstältet, påstår en recension. Bäst att du tar dig ut på en tur och avgör själv!

Utlåningsregler för Helsport Patagonia-tältet finns här.

Hillberg Nammatj GT 3 personer

Varje viguit vet vad ett Hilleberg-tält går för! Det här tältet befinner sig oftast i Österbotten, så om du råkar vara tursugen och befinner dig där, så är det inte en svår match att komma sig ut!

Utlåningsregler för Hilleberg Nammatj-tältet finns här.

Halti laavu/vindskydd

Den här lyxlaavun sover var och en gott i! Den har tre väggar, botten och ett myggnät på fronten. Enkel att sätta upp och en behöver inte ens krypa särskilt mycket för att komma in. Ta dina kompisar och gå ut på en lågtröskeltur med det här vinskyddet!

Utlåningsregler för Halti vindskyddet finns här.

ERAPro expedition sled (pulka)

Att gå på tur vintertid är väl ändå det bästa! Föreningen har en ERAPro-pulka som du kan få låna. Pulkan är robust och perfekt för tunga transporter. Den har en påse att fästa i pulkan och hålla dina grejer skyddade.

Utlåningsregler för pulkan finns här.

Stormkök Trangia med sprit- gas- eller multifuelbrännare

Mat är ändå det viktigaste på tur. Låna ett av Vigu rf:s Trangia-stormkök när du är på väg ut, vi har två stycken. Du kan välja att koka på sprit, gas eller använda dig av multifuelbrännare.

Utlåningsregler för stormköket finns här och för multifuelbrännaren här.

Lamineringsmaskin

Ingen vill ha genomblöta kartor på sin paddlingstur, vandring eller ens hemma i hyllan! Med Vigu rf:s lamineringsmaskin fixar du snygga, vattentäta dokument att ha med dig på tur!

Utlåningsregler för lamineringsmaskinen finns här.

styrelsen@vigu.fi
FO-nummer 2577541-9