För fyra år sedan ordnade Vigu en specialisering i terrängcykling. Då skaffade jag en fatbike utan att egentligen tänka så mycket på något alls (i sig ingen ovanlig företeelse för mig). Eftersom jag under mina år i storstan använt cykel som mitt första färdmedel, kändes det inte särskilt främmande med en cykel. Men vad tror ni att det hände sen…

Den fatbiken är i min topp tre av köpta prylar (jag kan avslöja att de två andra är menskopp och… öh, jag vet inte, så vi säger väl topp två då)! Då jag sätter mig i cykelsadeln faller allt i mitt liv på plats, universum är i balans och min själ sjunger. Jag tror att jag på riktigt hittade min gren då för fyra år sedan.

Jag är ingen himocyklist. Jag gillar att njuta av vackra vyer, att få anstränga mig sådär lagom mycket och att väldigt gärna få göra detta tillsammans med någon. Nu är jag ju så lyckligt lottad att jag har flera kompisar som jag kan idka denna underbara gren med! Folk som är på ungefär samma nivå som jag, både fysiskt och mentalt… 🙂

Terrängcyklingen gjorde också att jag började uppskatta sommaren. Plötsligt finns det något jag kan göra medan jag väntar på vintern. Jag fick helt enkelt en årstid till! Snacka om jackpot!

Kom och cykla med mig! Vigu-brakelcyklisterna finns i brakelgruppen på Facebook, kom med!

Här kommer ett par bilder från i torsdags då Sara och jag cyklade en runda i Fiskars samt från dagens runda med Maija på Poronpolku.

Njut av sommaren allihopa!

Sara & Virve under den böjda eken på Fiskars Village Trail Center.

Virve & Maija vid starten av Poronpolku i Loppi!