Det finns många av oss äventyrare som saknar en äventyrskompis. Det vi brinner för är inte vardagsmat för alla och ibland kan det kännas mer än motigt att få partnern eller dejten att förstå det fina och underbara med att bo i ryggsäcken, inte duscha på en vecka eller kickarna man får efter att nästan satt livet till under något äventyr som kanske gick lite snett. 

Men hur skall man då göra för att hitta en äventyrspartner åt sig? På krogen lär dom inte finnas, men hur raggar man på fjället?

För några år sedan lanserade DNT (Den Norske Turistförening) som ett aprilskämt en kampanj med de gröna singelmössorna, ni har kanske hört om det. Skämtet blev allvar och numera finns det vändbara mössor med grönt på ena sidan och rött på andra, ifall kärleken överraskar under turen. Mössorna finns även i regnbågsfärger.

DNT ordnar även singelturer och för oss finländare finns det  på Facebook gruppen Vaellussinkut. Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar om varför inte Vigu rf ordnar singelträffar för likasinnade och jag har inget bra svar. Skulle det finnas intresse för detta? Jag ordnar gärna. 

För att hjälpa alla alla härliga singel-turare tycker jag att det är mera än lämpligt att sammanställa en lista på goda raggninsrepliker för turen. Jag kan ge några exempel:

 

Har du flera på lager är det bara att kontakta Vigu rf här eller på Facebook. 

Sara Söderlund