Vigu erbjuder nu utbildningar, i vandring och turskidåkning och en i bushcraft och stockbygge.

Vigu erbjuder nu två fina utbildningar, en i vandring och turskidåkning och en i bushcraft och stockbygge. Det är frågan om grundexamen i natur och miljö, delexamen.

Vandring och turskidåkning: https://www.axxell.fi/vandring-turskidakning SISTA ANSÖKNINGSDAG 20.6.2024

Utbildningen inleds med en fjällvandring i Sverige-Norge i slutet av augusti och början av september, preliminärt 29.8-10.9. Sedan blir det en skidtur i norra Finland i januari-februari, ca 6 dagar på skidor och 2 dagar resor kan du räkna med. Utbildningen avslutas sedan med en skidtur i svenska fjällen i mars-april 2025, ca 8 dagar på skidor samt 2-3 resdagar kan du räkna med för turen.

Utbildningen Vandring och turskidåkning riktar sig till dig som har tidigare kunskaper inom vandring i fjällmiljö samt litet längre skidturer, Dessutom behöver du ha kunskaper i snösäkerhet för att kunna delta.

Bushcraft och stockbygge: https://www.axxell.fi/bushcraft-stockbygge SISTA ANSÖKNINGSDAG 28.3.2024

Utbildningen inleds med en fyra dagars kurs om grunderna i bushcraft och hur du hanterar och sköter om dina verktyg. Denna kurs ordnas i slutet av april, preliminärt 25-28.4, i Ovanmalm, Tenala.

I maj-juni blir det två kurser med stockbygge (2×4 dagar). Vi bygger mindre stockkonstruktioner av träd som vi fäller i skogen. Olika typer av knutar, fällning av träd och formning av stockbitar så att de passar in med varandra. Till stor del sker arbetet med motorsåg, men också handverktyg används.

I augusti-september fortsätter utbildningen sedan med ytterligare två kurser med bushcraft. Nu blir det fler egna projekt som man kan färdigställa enligt intresse och behov.

Mera info om examen etc under respektive länk!